top of page

Mijn diepe gevoel is dat, als wij als mens de mildheid ontwikkelen om onze onbewust meegedragen pijn

te (h)erkennen en te omarmen, er een nieuwe levengevende bodem ontstaat van verbondenheid, vreugde 

en oprecht respect voor het leven.

 

                                                           hildemaria 28/04/1961

HM herselt 0721 (2).jpg

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als muzikante, en ben ik van jongs af aan bezig geweest om via mijn handen ziel en materie te verbinden.

Mijn werk in de plantenwereld later, heeft er voornamelijk uit bestaan zorg te dragen, regeneratie en natuurlijke cycli te ondersteunen en te herstellen waar nodig.

 

Ik heb me vele jaren verdiept en ben opgeleid in verschillende vormen van lichaamsgericht helingswerk, hedendaags sjamanisme, dansmeditatievormen, mindfulness, creatieve therapie, en vele bijscholingen door de jaren heen.

Ik heb altijd ervaringsgericht-leren opgezocht waarbij ik een methode/visie zie als een veiligheid biedende omkadering. Herontdekken van jezelf en hoe je in relatie staat je omgeving is daarentegen een organisch, beweeglijk proces in voortdurende ontwikkeling.

In 2001 is vzw Oase ontstaan. Naast individuele sessies in verschillende helende massagevormen, begeleidde ik herbronningsdagen en groepen in de wilde natuur en heb vele jaren aqua-healings gegeven in Thermaalbad Klein Vink.

In 2015 kwam Praktijk Moana daarvan in de plaats.

Er werd in kleinere groepjes gewerkt en de individuele massage-sessies ontwikkelden zich tot Zielsverbonden Aanraken.

Zielsverbonden Aanraken biedt een ruimte om tot stilte te komen, aanwezig nabij zijn en luisteren naar wat het lichaam als raadgever en gids vertellen wil.

De juiste snaar bij mensen mogen raken om die aangeboren innerlijke wijsheid aan te spreken, raakt me, beroert me, telkens opnieuw.

 

Praktijk Moana heeft zich vanaf 2020 vereenvoudigd naar het aanbieden van individuele sessies.

Ik geloof heel sterk in de kracht van vertragen, stil kunnen staan bij wat er echt toe doet. 

Het leven leert me dat ik alleen ten dienste van anderen kan staan wanneer ik steeds opnieuw bereid ben om mijn eigen leer-en groeiprocessen te omarmen en te doorleven.

 

De natuur is altijd mijn gids en heler geweest en mijn zoeken naar de ziel van de dingen loopt als een rode en verbindende draad doorheen alles waar ik mee bezig ben geweest en mee bezig ben.

 

bottom of page