top of page
20181005_174137.jpg

 

Waarom Sierra de las Nieves?

 

Sinds enkele jaren word ik van binnenuit geleid naar heilzame en met oude wijsheid opgelade plaatsen.

Toen me gevraagd werd mijn werk uit te breiden en mensen mee te nemen in de energie van een ongeschonden natuurgebied, werd ik getrokken naar het dorpje Tolox, waar ik in september 2018, zoals gewoonlijk, alleen naar toe trok.

Heel bewust heb ik me zo weinig mogelijk vooraf geïnformeerd, zodat ik me volledig onvooringenomen kon openstellen voor de energie in dit gebied,

Bijzondere plaatsen, oude bomen, contact met herten, het pure energetisch geladen water, , de kracht van de bergen,...en de omsluitende gordel van witte mooie vriendelijke moorse dorpen, heeft me diep ontroerd. 

 

Als vanzelf kwam er diezelfde week een landhuis op m'n pad, een plek die uitnodigde en meteen goed aanvoelde. Onze eerste Pelgrimage werd een feit.

Het natuurpark Sierra de las Nieves ligt aan de westgrens van de provincie Malaga,

in een geologisch gebied waar het continent Afrika en Europa elkaar ontmoeten. De geologie, bodemcomplexiteit en hoogtes van meer dan 1.500 meter zorgen voor een enorme variëteit aan botanische soorten. Ook de bodem heeft een complexe geologische structuur, zowel in samenstelling als in de oorsprong van rotsmaterie.

Drie bergsystemen komen er samen.

Ruwweg 60 miljoen jaar geleden manifesteerden zich de eerste grote compressieve bewegingen. De meest recente vulkanische activiteit  is  5 miljoen jaar geleden geëindigd. In Marokko loopt dit gebergte min of meer gespiegeld door als Rifgebergte.

 

De peridotietrotsen geven het landschap een roodachtige tint. Peridoot hoort thuis in de olivijngroep, en wordt gevormd in de mantel van de aarde.

De Pinsapo (Spaanse Zilverpar) die alleen daar en in Noord Marokko voorkomt, is ontstaan ​​tijdens de laatste ijstijd en kan tot 400 jaar oud worden.

Sierra de Las Nieves is de thuisbasis van talrijke berggeiten; samen met de ree het grootste inheemse dier in dit gebied.

Het natuurpark is één van de minst dichtbevolkte berggebieden in Spanje; 0,3% van het oppervlak bestaat uit steden en dorpen.

 

Het klimaat is over het algemeen mild en is in het voor-en najaar aangenaam warm.  

Het gebied telt verschillende waterbronnen en is dooraderd met heldere riviertjes.

Het dorp Tolox heeft een thermale bron en sinds begin 19de eeuw is de Balnearo een kuuroord vanwege zijn heilzame werking op de ademhalingswegen.

 

bottom of page