top of page

Over AQUA-HELING

zon in zee bijgesneden.bmp

Graag wil ik wat neerschrijven ook al vind ik dat jebeter in zo'n ervaring zelf ondergedompeld wordt.

Daarvoor zijn woorden te beperkt. Misschien dat een poëet dit kan.

Een dichter kan door afzonderlijke woorden zo aandachtig te ordenen ze toch met elkaar verbinden waardoor er een nieuwe geheeltaal ontstaat. Zo zie ik het in het water, onderwater met jou en met mij en met alles wat daar tussen gebeurd als een nieuw leven. 

Verbinden wat voordien nog ongezien afzonderlijk was... 

Aanraking en water de natuurlijkste manier om te kalmeren.

Als baby leren we deze geheeltaal om ze nadien vaak te vergeten hoe ze onze essentie raakt. Ik kan ze nog niet helder schrijven maar herken wel de bevrijding en de ontspanning achteraf.

Het is een cadeau dat ik mezelf geef en respect ontvang in een veelvoud."

Dank je wel, Ruth

Bang als ik ben voor water (ik kan ook niet zwemmen) was meegaan op een aqua-helingsdag voor mij een hele uitdaging. Maar mijn verlangen om mijn watervrees te overwinnen is sterker. In de baden aangekomen merk ik dat het lekker warme water me toch op één of ander manier vriendelijk bejegent en ik kan overal staan! Ik zal als tweede een sessie ontvangen en ga als voorproefje kijken naar de aqua-sessie voor mij.

Dit is al een beleving op zich! ik sta bibberig op m'n benen.

Wat later in het water, legt hildemaria me uit dat ik weldra ga drijven en mijn hoofd ondersteuning krijgt van het waterkussen en m'n knieën ondersteund worden door een moessen rol. oef; dit kan ik wel aan denk ik.

Héél langzaam kan ik mijn lichaam laten ontspannen. Een herhalende zachte wiegbeweging helpt me daarbij. ik zou een heel boek kunnen schrijven over deze ervaring maar de essentie gaat erover dat Hildemaria me zo fijn aanvoelde dat ik in een ervaring gleed om nooit te vergeten. Nooit eerder in m'n leven heb ik me zo veilig en gedragen gevoeld in water.

Heel erg bedankt! Ella

Aqua-heling is telkens een andere ervaring.

Hildemaria verstaat de kunst om ruimte te geven aan - en af te stemmen op de impulsen van mijn lichaam. Dit biedt me de veiligheid om me over te geven aan wat zich wil tonen.

Ik voel me gedragen door het water en begeleid door haar zorgzame aanwezigheid.

Een dans die me telkens weer verrast en inspireert.

Een uitnodiging om contact te maken met de flow van dit moment.

Eva

Dag Hildemaria,

Ik wil jou bedanken voor de unieke uitwisseling en bovenal voor de liefdevolle energie die ik tijdens de sessies

mocht ervaren!

Het vertrouwen was er meteen en dat is zeker niet vanzelfsprekend voor mij maar bij jou was het net heel uitnodigend om in overgave te gaan, wat ook maakt dat ik eindelijk eens met m’n verleden aan de slag kan gaan....

Het beeld en gevoel dat ik mocht ervaren zal me nooit meer ontglippen...

 

S.Aertgeerts

bottom of page