top of page
Search
  • hildemaria

Een nieuwe Geboorte

Updated: Jan 11, 2022


De eerste 1000 dagen. Bekijk de docu van Binu Singh in "als Elvis blijft bestaan" op VRT.NU Absolute aanrader! Te bekijken tot 10/1/22.Echt waar! ik was in november op bezoek bij ons 95-jarige moeder, toen ze me vertelde hoe kinderpsychiater Binu Singh haar geraakt had in het programma "Alleen Elvis blijft bestaan" op Canvas. "Moet je er zeker naar kijken", zei ze. En ook ;" in onze tijd wisten we dit allemaal niet, het had zo anders kunnen zijn..."
En dus volgde ik haar raad op. Een grijze zondagnamiddag en het kot vrij voor mij alleen werd mijn kijk-moment.
Ik heb de opname meerdere keren op pauze gezet om te bekomen van de JA die zich in me vrij maakte. Hoe kan het dat juist moeder, die géén aanrakingen heeft mogen ontvangen of kunnen geven...mij dít nu geeft.
Binu weet op een warm menselijke manier zichzelf te laten zien, heel oprecht contact te maken én een boodschap mee te geven die bij vélen is aangekomen. De eenvoud in haar manier van zijn heeft me deugd gedaan. En ook hoe ze laat hier laat zien hoe WETEN-SCHAP van hart én hoofd samengebracht kunnen worden. Hoopgevend!

Ons moederke is sinds vorige week 96 en met haar mooie, nu bijna doorschijnende energie, bevindt ze zich duidelijk in haar laatste 1000 dagen, stilaan maar zeker op weg naar een 'omgekeerde geboorte'. Evenveel liefdevolle oprechte aandacht maakt die immense overgang die eraan komt warmer, draaglijker en vooral: verbonden.Vernieuwen en resetten van binnenuit kán. Ook als volwassene.

Ik ervaar het in alle nieuwe stapjes in mijn eigen levensproces. En zie het bij anderen gebeuren.

Wat heb je daarvoor nodig?

Opréchte aandacht en een veilig, liefdevol en goed afgestemd lichaamscontact. Zodat de spanning, opgeslagen in je lijf zich op eigen tempo kan lossen en ontladen. Zo maken lang ingesleten overlevingspatronen plaats voor ... jou én het leven dat bij je hoort.

Want, de diepste stress die een mens kan ervaren is; niet werkelijk jezelf kunnen zijn. Verbinding kwijt raken. Los komen van de grond, van de /je natuur.

122 views1 comment

1 則留言


Yves Foucart
Yves Foucart
2022年1月11日

Zo mooi Hildemaria

Nog steeds loop ik vast in de wereld

doordat ik vastzit in iets dat "niet mezelf" is

按讚
bottom of page